Популярні Пости

Вибір Редакції - 2019

Анкета на отримання шенгенської візи

Для того щоб, отримати шенгенську візу, вам необхідно заповнити один екземпляр анкети-заяви. Зробити це можна безпосередньо в консульстві чи візовому центрі, прямо перед подачею документів. Однак, ми пропонуємо заощадити ваш час і заповнити анкету заздалегідь в спокійній обстановці. Неправильно оформлене або оформлене з виправленнями і помилками візову заяву не береться до розгляду. Якщо ви сумніваєтеся в тому, як безпомилково оформити анкету, ми вам допоможемо.

Завантажити анкету на фінську візу в форматі PDF

Заповнити анкету прямо на сайті. Потім її можна буде роздрукувати і підписати.

Вимоги до анкети на шенгенську візу

Анкета заповнюється:

  • на комп'ютері, друкарській машинці або від руки;
  • друкованими латинськими літерами (як у закордонному паспорті);
  • акуратно, ручка чорного або синього кольору.

На анкету повинна бути наклеєна одна фотографія і поставлений підпис тієї особи, від імені якого вона подається.

Разом з анкетою роздруковується лист зі штрихкодом, за допомогою якого співробітник зможе перенести всі дані в комп'ютер більш оперативно.

Заява підлягає розгляду тільки після оплати візового збору.

Заява подається з іншими документами, необхідними для отримання шенгенської візи.

Анкету можна заповнювати російською, англійською, фінською або шведською мовами.

Як заповнити анкету на фінську візу?

Не можна ставити прочерки! Якщо відповідь негативна, пишеться слово "no" або ставиться галочка навпроти пункту «ні».

Порожніми можна залишати тільки ті пункти, які вас не стосуються, наприклад, п. 10.

Щоб не сумніватися:

    • п.1 і п.3 заповнюються точно так же, як в вашому закордонному паспорті;
    • п.2 - жінки вказують дівоче прізвище (чоловіки і всі ті, хто прізвище не міняв, пишуть слово "no", ніяких прокреслень);
    • п.4 - пишемо цифрами дату народження в порядку «день, місяць, рік»;
    • п.5 та п.6 - дані про місце народження пишемо так, як написано в вашому закордонному паспорті;
    • п.7 - вказуємо громадянство - Russia або Russian Federation;
    • п.10 - пункт заповнюється тільки в анкеті дитини (дорослі залишають пункт порожнім, без прокреслень);
    • п.12 - галочка навпроти слова «закордонний паспорт»;
    • п.13-16 - вносимо дані закордонного паспорта;
    • п.17 - під домашньою адресою мається на увазі адреса фактичного проживання в даний період (вказуйте номер домашнього телефону, мобільний - за бажанням);
    • п.18 - відзначаємо "немає", якщо ви за громадянством росіянин і проживаєте в Росії;
    • п.19 і 20 - вказуємо реальні дані роботи і телефони (непрацюючі пишуть "not working", прочерк не ставити);

Подивіться в словнику як пишеться ваша посада / професія по-англійськи і впишіть в відповідну графу. Якщо анкета подається на студента або учня, так і пишемо "student" або "scholar".

    • п.22 - вкажіть країни, в які збираєтеся поїхати (Finland і далі інші країни через кому);
    • п.23 - вказуємо ту країну, через кордон з якою буде здійснено перший в'їзд на територію шенгенської зони (зазвичай - Finland);
    • п.25 - вкажіть термін, на який ви просите візу і кількість днів, на які ви зможете виїхати за кордон протягом періоду дії візи;

Наприклад, 90 days / 1 year (90 днів / один рік) або 30 days / half-year (30 днів / півроку). Якщо ви в перший раз отримуєте фінську візу, швидше за все, вам дадуть її тільки на півроку.

    • п.26 - тут вказуємо строки останньої шенгенської візи в вашому закордонному паспорті (досить вказати її, не треба намагатися втиснути туди все);

Візи в Єгипет, Таїланд та інші країни, що не входять в «Шенген», вказувати не треба. Якщо віз в «Шенген» ще не було, відзначаємо "немає", а де дати не пишемо нічого.

    • п.27 - якщо ви не здавали відбитки в консульстві країн «Шенгену» на біометричний паспорт, ставимо "ні";
    • п.28 - заповнюємо тільки в тому випадку, якщо ви просите транзитну візу (не відноситься до вас - залишаємо пункт незаповненим);
    • п.29-30 - в першому полі ставимо дату, починаючи з якої ви просите відкрити вам візу (зазвичай на 8-10 днів пізніше дати подання анкети);

Дата закінчення: якщо просите візу на рік, то рік мінус один день, якщо на півроку - тоді півроку мінус один день.

  • п.31 - вказуємо того, хто вас запросив, або місце тимчасового перебування в Фінляндії (найчастіше, це адреса готелю або кемпінгу);
  • п.32 - заповнюється в тому випадку, якщо ви їдете по роботі (якщо ви турист, не заповнюється);
  • п.33 - вказуємо інформацію про витрати під час поїздки. Якщо ви самі оплачуєте витрати, ставимо галочку навпроти "Заявник", а в колонці нижче - відзначаєте потрібні пункти. Пункти "проживання оплачено" і "транспорт оплачений" варто відзначити лише в тому випадку, якщо у вас є підтвердження передоплати броні готелю та трансферу (і ви можете його пред'явити);
  • п. 34-35 - залишаються порожніми, якщо ви не є членом сімей громадян ЄС, ЄЕП, Швейцарії;
  • п.36 - ставимо дату, яка буде збігатися з датою подання анкети в консульство;
  • п.37 - ваш підпис.

Ще одна підпис і дата ставиться в самому кінці анкети! Загалом має бути чотири підписи, які ви поставите на останньому аркуші анкети. Приклад можна подивитись тут (проставлені галочки).

Заява, в якому відсутній підпис, або яке було підписано не заявником, а іншою особою, є підставою для відмови у видачі візи.

Дивіться відео: Як заповнити анкету у візовий центр Как заполнить анкету в визовый центр (Червень 2019).

Залиште Свій Коментар