Популярні Пости

Вибір Редакції - 2019

Як оформити студентську візу до Фінляндії?

Якщо ви студент і не громадянин країн-членів ЄС, то для навчання в Фінляндії (на термін навчання більше трьох місяців) вам необхідно оформити дозвіл на перебування, в народі цей дозвіл часто називають студентською візою.

Перебування в Фінляндії для студента запитується, коли:

  • мета перебування в Суомі - навчання в навчальному закладі, в яке заявник вже зарахований;
  • навчання пов'язане з отриманням вищого або професійно-технічної освіти;
  • тип навчального закладу: вищі навчальні заклади - університети, вищі школи, інститути, а також професійно-технічні училища;
  • ви берете участь в програмах студентського обміну для студентів перерахованих вище навчальних закладів, а також для учнів старших класів шкіл, гімназій, ліцеїв.
Читайте також про інші види віз і статус «А» і «В» фінської візи.

Необхідні документи

Довідка про надходження

Довідка, яка підтверджує надходження в університет - перший і найважливіший документ. На щастя, зайвий раз їхати за нею до Фінляндії не доведеться. Цілком достатньо копії, яку вуз висилає по електронній пошті.

Довідка про банківський рахунок

Вам необхідно підтвердити, що у вас є кошти, щоб оплачувати житло, продукти, проїзд в громадському транспорті на території Суомі і так далі. Такою гарантією зазвичай є довідка про те, що на банківському рахунку заявника знаходиться сума Проте 560 євро на кожен місяць навчання в Фінляндії або 6 720 євро на рік.

Якщо ВНЗ надає своїм студентам безкоштовне проживання та харчування, ця сума може бути знижена. Можна принести виписку з рахунку в рублях / доларах, на якому є сума, еквівалентна потрібної суми в євро.

Електронна анкета

Заповнити анкету можна на сайті. Потім вона роздруковується і подається разом з іншими документами.

Дійсний закордонний паспорт

Паспорт ви тільки пред'являєте при подача документів, залишати його в представництві Фінляндії на період розгляду не доведеться.

Дві однакові фотографії

Фотографія може бути чорно-білого або кольорового. Давність фотографії не повинна перевищувати шести місяців. Розмір фотографії: висота 47 мм, ширина 36 мм.

Свідоцтво про попередню освіту

Це може бути шкільний атестат, диплом університету, який ви закінчили або довідка з місця роботи, якщо вона якось пов'язана з темою вашого навчання. Довідку необхідно перевести на фінською, шведською або англійську мову.

Страховий поліс

Якщо термін навчання менше двох років, сума покриття повинна складати 100 000 євро, якщо більше двох років - 30 000 євро. З чим пов'язана така різниця? Студент, який навчається в Фінляндії довше, ніж 24 місяці, вважається особою, яка постійно проживає в стані, і може користуватися безкоштовними послугами муніципальної системи охорони здоров'я.

330 євро

Цю суму вам також необхідно мати з собою для оплати розгляду вашої заяви. Для неповнолітніх - 230 євро. Оплата за розгляд заяви проводиться в рублях за курсом банку на день оплати по квитанції, виданої представництвом Фінляндії.

Для неповнолітніх (діти до 18 років)

  • Оригінал свідоцтва про народження
  • Згода батьків (необхідно перевести на фінською, шведською або англійську мову)

Зверніть увагу

У заяві про видачу дозволу на перебування для неповнолітнього студента повинен поставити свій підпис один з батьків.

Куди подавати документи?

Подавати документи потрібно особисто в одне з представництв Фінляндії за кордоном. Це Посольство Фінляндії в Москві, Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі, а також в консульства в Мурманську і Петрозаводську.

Ви студент, і ви хочете працювати

Студентська віза дозволяє одночасно гризти граніт науки і працювати. Однак трудові будні учнів пов'язані з серйозними обмеженнями:

  • ви можете влаштуватися тільки на зайняття посад, пов'язаних з вашим навчанням (наприклад, вивчаєте готельний бізнес - підробляєте в готелі);
  • працювати можна не більше 25 годин на тиждень (виняток літні канікули, коли працювати можна без обмежень).

Скільки чекати студентську візу?

Для складання іспитів до вищого навчального закладу Суомі досить звичайною туристичної візи.

Ви вчинили? Поспішайте зібрати всі документи на оформлення дозволу на перебування в країні на підставі навчання. Влітку і восени Міграційна служба Фінляндії сильно завантажена роботою, і може розглядати документи довше звичайного. Ніякі прохання, роздруківки квитків на поїзд чи літак в Суомі, не допоможуть.

Перший дозвіл на перебування видається зазвичай терміном на один рік. Необхідно завчасно до закінчення терміну дії дозволу подавати в поліцію заяву на його продовження і подбати про те, щоб заявник мав дійсне медичне страхування протягом всього періоду перебування в Фінляндії.

Якщо не встигнете зробити її вчасно, в гіршому випадку це може стати підставою для припинення навчання, в кращому - ви не зможете виїжджати за межі Фінляндії, поки не буде готове нове дозвіл на перебування.

Дивіться відео: Як заповнити анкету у візовий центр Как заполнить анкету в визовый центр (Може 2019).

Залиште Свій Коментар