Популярні Пости

Вибір Редакції - 2019

Робоча віза до Фінляндії

Росіяни, як громадяни країни, що не входить в ЄС, повинні для здійснення трудової діяльності в Фінляндії оформити дозвіл на перебування працівника.

Робоча віза потрібна, якщо метою вашої поїздки є:

  • Наукова співпраця.
  • Сезонні сільськогосподарські роботи (збір ягід).
  • Супровід члена сім'ї (батьків або дітей).
  • Відвідування нерухомості.
  • Здійснення міжнародних пасажирських / вантажних перевезень.

Необхідні документи

  • Анкета. Заповнити її можна на сайті.
  • Одна недавно зроблена фотографія. Розмір фотографії повинен складати 36 мм в ширину і 47 мм у висоту.
  • Дійсний закордонний паспорт
  • Старий закордонний паспорт, якщо в ньому є Фінські Шенгенські візи не старше трьох років, але при цьому в чинному паспорті відсутні раніше видані Фінські Шенгенські візи.
  • Копія російського паспорта (копію сторінки з персональними даними), а також сторінки з реєстрацією. При особистій подачі необхідно мати при собі оригінал паспорта.
  • Страховий медичний поліс для виїжджаючих за кордон.
  • "Згода на обробку персональних даних", його можна знайти тут.

наукова співпраця

На додаток до анкети необхідні наступні документи:

  • Запрошення або супровідний лист від роботодавця.
  • Щоденна програма заходу.

Сезонні сільськогосподарські роботи

На додаток до анкети необхідно запрошення від роботодавця, в якому зазначено наступне:

  • найменування і контактні дані організації;
  • дані запрошеного співробітника;
  • тривалість роботи і кількість днів перебування;
  • відомості про оплату праці;
  • відомості про умови проживання.

Супроводу члена сім'ї

  • Документи, що підтверджують родинні зв'язки.
  • Копія візи члена сім'ї (якщо заявка подається не одночасно)

Власники нерухомості в Фінляндії

Необхідно надати наступні документи:

При першій подачі заяву:

  • Договір про купівлі-продажу
  • Свідоцтво про перехід нерухомості до нового власника.

При наступних подачах заяви:

  • Виписку з будинкової книги.
  • Останнє рішення про податок на нерухомість.

моряки

Морякам, що чинять транзит через зону Шенгенської угоди для роботи за кордоном необхідно надати наступні документи:

  • Паспорт / закордонний паспорт моряка.
  • Запрошення від судноплавної компанії мул супровідний повідомлення від роботодавця.
  • Список членів екіпажу
  • Копія посвідчення моряка та книжки моряка.

Водії вантажівок або автобусів, які здійснюють міжнародні перевезення

Водіям необхідно на додаток до анкети надати наступні документи:

  • Клопотання від роботодавця, завірене печаткою та підписом керівника з підтвердженням трудових відносин та зазначенням характеру виконуваної роботи.
  • Копію посвідчення водія із зазначенням категорії (ABCDE). Для прав нового зразка - копія лицьового боку, старого - копія обох сторін.
  • Список транспортних засобів та водіїв компанії-роботодавця.

Водії вантажівок, чий роботодавець є членом АСМАП або зареєстрований в АСМАП

При кожній подачі разом з основним пакетом документів необхідно надати:

  • Клопотання роботодавця.
  • Копію посвідчення водія.
  • Копію підтвердження річного членства організації в АСМАП з печаткою візового центру "Original viewed".

Водії вантажівок, чий роботодавець не є членом АСМАП і не зареєстрований в ньому

При кожній подачі разом з основним пакетом документів необхідно надати:

  • Клопотання роботодавця.
  • Копію посвідчення водія.
  • Список транспортних засобів та водіїв компанії-роботодавця.
  • Копію дозволу організації на здійснення міжнародних перевезень.
  • Запрошення від фінського партнера / клієнта.

Водії автобусів і мікроавтобусів, де місткість понад 8 місць, необхідно надати наступні документи:

  • Клопотання роботодавця.
  • Копію посвідчення водія.
  • Список транспортних засобів та водіїв компанії-роботодавця.
  • Копію дозволу організації на здійснення міжнародних перевезень.

Водії мікроавтобусів, де місткість 8 місць і менше

Якщо мікроавтобус має 8 і менше місць, то підтвердження організації в АСМАП або дозвіл на здійснення міжнародних перевезень не потрібно.

Документи, які необхідні при кожній подачі заяви:

  • Свідоцтво про державну реєстрацію компанії.
  • Форма повідомлення, що підтверджує, що сферою діяльності компанії являся перевезення пасажирів.
  • Якщо дані документи отримані більше 1 року тому, то тоді необхідно надати документ про оплату податків або виписку з реєстру юридичних осіб.

Куди подавати?

Подавати документи потрібно особисто в одне з представництв Фінляндії за кордоном. Це Посольство Фінляндії в Москві, Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі, а також в консульства в Мурманську і Петрозаводську.

Дивіться відео: Легальна робота в Данії, Німеччині, Фінляндії. Інфа для роздумів. (Може 2019).

Залиште Свій Коментар