Популярні Пости

Вибір Редакції - 2019

Види фінських віз

Види фінських віз відрізняються один від одного, перш за все, причинами вашого в'їзду на територію Фінляндії. Найпопулярніша фінська віза серед росіян, звичайно, туристична мультивіза.

Мультивіза для туриста

Термін дії такої візи, як правило, від півроку до року - це той період, в який ви можете в'їжджати на територію Фінляндії та інших країн Шенгену. Не забувайте. Що у мультивізи є ще кількість днів перебування - ця цифра говорить вам про те, скільки днів ви можете перебувати на території Фінляндії чи інших шенгенських країн.

Наприклад, річна мультивіза може бути відкрита на 180 днів перебування.

довгострокова віза

По суті, це та ж туристична мультивіза, але видається вона на термін більше одного року. Отримати таку фінську візу вкрай складно. Але бізнесменам і тим, у кого є нерухомість в Суомі, спробувати варто.

Дозвіл на перебування

Як і віза, дозвіл на перебування є дозволом на в'їзд і перебування в країні. Різниця тільки в тому, що таке перебування в Фінляндії розраховане на термін більше трьох місяців. Це може бути так звана робоча віза, студентська віза, а також дозвіл на перебування на підставі сімейних зв'язків.

Терміни перебування «А» і «В»

Дозвіл на перебування може мати або статус «А», або статус «В». Від цієї маленької літери залежить термін, Протягом якого ви зможете працювати на території Фінляндії, і права і пільги, Якими ви зможете користуватися.

Статус «А»

Це безперервне дозвіл на перебування на 4 роки. Його можна продовжити не більше ніж на чотири роки за один раз.

Як правило, такий статус отримують ті, хто вже відпрацював якийсь термін в Суомі по статусу «В», і отримав постійний робочий контракт. Щасливий власник статусу «А» має всі права і пільгами громадянина Фінляндії, виключаючи можливість безвізового в'їзду в деякі країни, і, зрозуміло, право голосувати на виборах.

Він може віддати дітей до місцевого садок і в школу, прописатися в Фінляндії і навіть отримувати допомогу на біржі праці. Після того як ви успішно пропрацювали з візою «А» в Фінляндії все чотири роки, у вас з'являється цілих два варіанти. Ви можете або обміняти її на нову, або оформити постійну посвідку на проживання (статус «Р»), здати іспит з фінської мови і подати документи на отримання громадянства.

Підстава для безперервного дозволу (Статус «А») також може змінюватися: дозвіл на перебування в зв'язку з роботою може стати дозволом на підставі вступу в шлюб.

Статус «В»

Це тимчасовий дозвіл на перебування в країні. Продовжити його можна зазвичай на один рік за один раз.

Цей дозвіл завжди видається на певний термін. Воно може видаватися на один рік або на термін менше або більше, якщо тривалість перебування, наприклад, з причини роботи або навчання коротше або довше.

Іноземець, який має тимчасовий дозвіл, може запросити безперервне дозвіл, якщо підстава для перебування в країні з часом змінилося, наприклад, через вступ в шлюб.

Якщо ви відправляєтеся трудитися до Фінляндії вперше, швидше за все, вам видадуть саме статус «В».

Дивіться відео: 1. Финляндия - получение финской визы в СПб (Квітня 2019).

Залиште Свій Коментар